Proteinrike Solskinnsboller

Her får dere oppskriften på saftige, proteinberikede solskinnsboller fra Frøken Holm.

Flere oppskrifter kan dere få på Bareholm.no

 

28449697_486446825084712_575725652_n

 

Solskinnsboller ca. 18-20 stk 
100 g ekte smør
4 dl melk
150 g kesam
1 pk tørrgjær
50 g sukrin+ eller sukrin gold
2 ss honning
2 ts kardemomme
550 g fint speltmel

250 gr lettkokte havregryn

2 scooper Stracciatella, vanilje proteinpulver 
1 egg til pensling

Evnt. 1 dl sukrinmelis eller tagatesse + 100 gr kremost til pynt

 

Oppskrift på vaniljekremen kommer under bildet.

Slik gjør du: 

-Bland alt det tørre i en bakebolle

-Varm opp melken og smøret til rett i underkant av 40°c

-Bland alle ingrediensene og elt deigen i maskin i 5 minutter eller for hånd i 10 minutter

-La deigen heve under plast på et lunt sted i 1 time

-Kna deigen god sammen og del opp i 18-20 like store biter

-Trill boller og sett de på stekebrett med bakepapir. La de heve i ca 30 minutter

-Sett tekeovnen på 180°c

-Press et hull i midten på alle bollene med tommelen, og fyll hullet med vaniljekrem

-Stek bollene i 10-12 minutter

-Avkjøl

-Ønsker du å pynte de med glasur, blander du kremost og søtning og bruker enten en sprøytepose eller en skje til å ringle glasuren over bollene. Dryss gjerne på litt kokos også, hvis du vil.

 

28450129_486446795084715_1970702248_n

 

Vaniljekrem


2,5 dl melk
2 eggeplommer
20 g sukrin+
1 vaniljestenger
15 g maizenna

Slik gjør du: 
-Ha melk og søtning i en kjele og varm opp. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frø og stang oppi melken. Kok opp på svak varme. Det trenger ikke å koke lenge, bare et lite oppkok.

2. Pisk sammen eggeplommer og maizenna i en liten bolle til det er klumpfritt. Pisk inn 1/3 av den varme melka i bollen, så heller du alt tilbake i kjelen.

3. Varm opp melkeblandingen til kokepunktet på svak varme. Rør hele tiden. etter hvert vil den tykne og da trekker du kjelen til side med en gang. Avkjøl i kjøleskap.